W trakcie warsztatów uczniowie rybnickiego „Ekonomika” mogli nie tylko poznać tajniki kulinarne oraz nauczyć się ciekawych przepisów, ale też rozmawiali Robertem Sową i zadawali mnóstwo nurtujących ich pytań dotyczących gotowania i nie tylko. Młodzi rybniczanie razem z mistrzem przygotowali zupę krem z marchewki z mlekiem kokosowym i marynowanym imbirem podaną z sałatką z pomidorów i krewetek z kolendrą, pieczoną polędwicę z dorsza z sosem z leśnych grzybów z suszonymi pomidorami i kaparami oraz piersi z kaczki z gruszkami aromatyzowanymi miodem i wanilią.
>> W Ekonomiku gotowali razem z Robertem Sową – zobacz zdjęcia
Uczniowie uczestniczący w warsztatach otrzymali certyfikaty uczestnictwa, książki kucharskie z autografem Roberta Sowy oraz zestawy przypraw od firmy Prymat.Tagi: Robert Sowa, ekonomik, ekonomik Rybnik, warsztaty kulinarne, warsztaty gastronomiczne, Zespół Szkół Ekonomiczno - Usługowych w Rybniku
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu Rybnik.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Międzynarodowy Dzień Kostki Rubika. Mistrz z Rybnika pokazał, jak szybko ją układa! (wideo)
+28 / -2Marcin Nowakowski i Kuba Badach w inoWino (zdjęcia)
+8 / -1Zapraszamy na spotkanie z Markiem Krajewskim w Focus Park Rybnik
+3 / -0Pablopavo i Ludziki w Teatrze Ziemi Rybnickiej
+3 / -0Vinyl Swap i kiermasz książek przeczytanych
+3 / -1Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert