Wybór odpowiedniej sali weselnej to pierwsza z decyzji we wspólnym życiu Narzeczonych. Warto zaufać ludziom, którzy mają w tej kwestii wieloletnie doświadczenie, dla których organizacja przyjęć to radość, pasja, wyzwanie i przyjemność, którzy nie boją się nowych trendów, mają pomysły i znają nowinki.
2018-11-23 16:00Restauracja Taaka Ryba z Suminy znalazła się na liście 100 najlepszych restauracji w Polsce przewodnika Poland 100 Best Restaurants 2017.
2017-10-24 20:35Już w najbliższą sobotę zasiądziemy przy wigilijnym stole, na którym z pewnością pojawią się potrawy w tradycyjnym wydaniu, jak choćby karp czy kapusta z grzybami. Coraz więcej Polaków zaczyna jednak w kuchni eksperymentować i przemyca na świąteczny stół dania w nowoczesnej odsłonie. Jeśli zaliczacie się do tych drugich, mamy dla Was interesujący przepis przygotowany przez Łukasza Gamonia- szefa kuchni restauracji Taaka Ryba.
2016-12-22 07:30Restauracja Taaka Ryba z Suminy znalazła się w gronie 460 polskich restauracji rekomendowanych przez prestiżowy "Żółty przewodnik Gault&Millau. Polska 2017".
2016-12-07 19:28Właściciel restauracji Taaka Ryba w Suminie usytuowaną nieopodal restauracji starą szklarnię przekształcił w luksusowe pokoje i apartamenty. Trudno znaleźć w naszym regionie drugą taką inwestycję.
2016-09-05 08:00Prawdziwe tłumy gimnazjalistów odwiedziły rybnicki Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych podczas Dni Otwartych szkoły. Główną atrakcją imprezy były warsztaty kulinarne organizowane we współpracy z restauracją „Taaka Ryba” z Suminy.
2016-04-01 00:00Suto zastawiony wigilijny stół to jeden z nieodłącznych atrybutów świąt Bożego Narodzenia. Przygotowanie wigilijnej kolacji wymaga jednak wielu godzin pracy w kuchni, na co w dzisiejszych czasach coraz mniej osób może sobie pozwolić. Nie dziwne więc, że coraz częściej korzystamy z usług firm cateringowych.
2015-12-23 00:00Jeśli jesteś otwarty na eksperymenty w świątecznej kuchni Łukasz Kończak - szef kuchni w restauracji Taaka Ryba ma dla Ciebie ciekawą propozycję - przepis na jesiotra podanego z ziemniaczkiem pieczonym w aromacie rozmarynu i faszerowanym parmezanem, ułożonego na smażonej cykorii z musem z gruszki i rucoli.
2014-12-22 00:00Jaką kuchnię preferują mieszkańcy województwa śląskiego? Gdzie lubią jadać? Ile średnio wydają „na mieście”? Raport „Polska na talerzu 2014” przedstawia trendy panujących obecnie na Śląsku. Wyniki raportu skonfrontowaliśmy z opiniami kilku restauratorów w naszym regionie. Czy pokrywają się one z przeprowadzonymi badaniami?
2014-08-11 00:00Na wigilijnych stołach co rok królują te same, tradycyjne potrawy. Mamy jednak sposób, by odmienić nieco świąteczne menu, ale zachować regionalne tradycje. Na jeden dzień przed Wigilią proponujemy Wam świąteczny przepis na karpia według receptury kucharza z restauracji „Taaka Ryba”.
2013-12-23 00:0017-letni Kamil chciał zrobić dla rodziny grilla. Jest poważnie poparzony. Jego mama prosi o wsparcie
25813Zatankował 230 litrów paliwa i odjechał bez płacenia. Poznajecie go?
19342Greckie truskawki zalały polski rynek. Jak jest w Rybniku i ile kosztują?
18635Co tam nowego u „mistrzów” parkowania? Są nowe zdjęcia ich „dokonań”
15917Padają ryby w Zalewie Rybnickim. Jaki jest powód?
15678Znamy kandydatów do Parlamentu Europejskiego. Kto startuje z naszego okręgu?
38Kierowcy mają powody do radości. "Kierunek zmian na pylonach może cieszyć"
33Senat również za językiem śląskim. Teraz czas na decyzję prezydenta Dudy
17Greckie truskawki zalały polski rynek. Jak jest w Rybniku i ile kosztują?
17Nowiny: teren „rekreacyjny” za Górką dla Burka został odgrodzony. Czytelnicy: dlaczego?
15Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera Rybnik.com.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert